Vad är det som händer i klimakteriet?

Fakta om klimakteriet

Vad är det som händer i klimakteriet?

Hormonbalansen förändras

Under kvinnans fertila (fruktsamma) period av livet mognar en äggblåsa varje månad. När man närmar sig menopausen sker detta allt mer sällan, och då sjunker mängden östrogen i kroppen. När kroppen ska kompensera detta, frigörs andra hormon och det är dessa som kan orsaka besvär som värmevallningar och svettningar.

Östrogenet påverkar andra hormon

I och med att östrogennivån varierar, påverkas också ett annat hormon, nämligen serotonin. Detta hormon påverkar vår sinnesstämning och känsla av välbefinnande. Sjunker östrogennivån, sjunker också serotoninhalten, vilket kan göra personen lättirriterad och nedstämd och orsaka sömnproblem. Ju sämre balans mellan hormonerna, desto värre blir besvären.

KONTAKTA OSS OM DU HAR NÅGRA FRÅGOR OM BALANS PLUS!

Vi på Baltex är ansvariga för Balans Plus i Sverige. Vi är ett familjeföretag med 25 år i branschen, och tycker det är viktigt att arbeta med produkter som har en vetenskaplig förankring och forskning bakom sig. Vi är små, men sätter en stolthet i att vara kunniga om våra produkter. Har du t ex frågor om Balans Plus, så tveka inte att ringa direkt till vår produktchef, Stine Åséll. Du når henne direkt på telefon 08-640 05 95 (vardagar 09-17). Välkommen att ringa!


Ljusterögatan 14 116 42 STOCKHOLM
08 - 640 05 95
info@baltex.se

kontakta oss