Åtta verksamma ämnen som balanserar hormonerna

Klimakteriet är ett resultat av en både enkel och komplicerad hormonprocess i din kropp. Den enkla är att östrogenproduktionen minskar den komplicerade är att detta startar en”kedjereaktion” hos andra hormoner i din kropp. Det är detta som ger klimakterieproblemen. Det är därför Balans Plus innehåller hela åtta verksamma ämnen, var och en avsedd att ta hand om olika delar av ”kedjereaktionen”.

Under din fertila (fruktsamma) period av livet mognar en äggblåsa varje månad. När din kropp närmar sig menopausen sker detta allt mer sällan, och då sjunker mängden östrogen i kroppen. Men din kropp försöker då kompensera detta genom att frigöra andra hormon och det är då du upplever obalansen, d v s klimakteriebesvär.

 

Östrogenet påverkar serotoninet

I och med att din östrogennivån sjunker, påverkas bl a hormonet serotonin. Det är detta hormon som avgör din sinnesstämning och känsla av välbefinnande. När östrogennivån sjunker, så följer serotoninhalten med ner. Det är detta som kan göra dig lättirriterad och nedstämd och även orsaka sömnproblem.

 

Värmevallningar och svettningar

Något av det första du kan drabbas av är värmevallningar. Det är ett direkt resultat av att din östrogennivå börjar variera. Detta kan ske medan du fortfarande har mens, men när den börjat bli oregelbunden. För många är detta den första indikationen på övergångsåldern.Och du märker det tydligt - hudens temperatur kan snabbt stiga med flera grader, man blir rödflammig och svettig. Framförallt märks det i ansiktet och på halsen.

 

Pollen motverkar obalansen

Pollen är en väldigt väldokumenterad substans för att på ett naturligt sätt balansera hormonerna. Studier visar att pollenextraktet i Balans Plus, G63, minskar både dina värmevallningar och svettningar. Det påverkar också ditt sinne, då välbefinnandet ökar genom att öka energin och stödja den mentala balansen.

 

Reglerar hormonerna

Komponenterna rödklöver och vitamin B6 i BalansPlus har båda en roll att spela i hormonregleringen. Vitamin B6 har vetenskapliga belägg för att stödja hormonregleringen. Rödklöver innehåller ett växthormon (fytohormon) som är likt det östrogen du har naturligt i kroppen.Studier visar tydligt att örten har förmåga att reglera kroppen i samband med klimakteriebesvär.

 

Motverkar trötthet och hjälper slemhinnorna.

Tack vare tillskottet av pantotensyra och  vitamin B6 och B12 får din kropp hjälp att motverka trötthet och utmattning. En annan del av kroppen som påverkas av klimakteriet är dina slemhinnor, både i ögon, mun och underliv. Därför ingår även vitamin B2, niacin samt biotin, som alla tre bidrar till att bibehålla normala slemhinnor.

 

Kort och gott, med Balans Plus Menopaus får du enbredd av verksamma och substanser som ger dig hjälp och stöd underklimakteriet. Det är vetenskapligt visat.

Fler artiklar

Om klimakteriet

Du kan få naturlig, effektiv hjälp mot svettningar och vallningar

Klimakteriet. Alla vet att det kommer förr eller senare, men ingen kan veta hur just du kommer att reagera. Men du är inte ensam. Varje dag, i varje ögonblick, befinner sig ca 880 000 svenska kvinnor i övergångsåldern. Och alla tänker –”Hur blir det för mig?”. Då kan det kännas tryggt att veta att 9 av 10 kan få naturlig, effektiv hjälp.

Torra slemhinnor kan ge urinvägsinfektion

I samband med klimakteriet får många kvinnor problem med torra och sköra slemhinnor i underlivet, något som i sin tur kan leda till upprepade urinvägsinfektioner.

Egenvård – vad kan jag göra själv?

Som alltid kan du själv göra en hel del för att påverka hur du mår och minska dina Klimakteriebesvär.