Det där med klimakterium är inte lätt…

Fakta om klimakteriet

Det där med klimakterium är inte lätt…

”Klimakteriet” är ett tillstånd som inte låter sig fångas i en enkel beskrivning. För vissa betyder det en lång, jobbig period, för andra något som bara passerar utan djupare spår. För kvinnan är det under en stor del av livet något som kommer i framtiden - tills man en dag plötsligt är där. För omgivningen kan en långvarig vän eller arbetskamrat helt plötsligt förändras när hon blir runt 50 år.

Det manliga perspektivet…

För män är klimakteriet ett okänt väsen. Som ung kanske man märker det på sin egen eller kompisarnas mamma, och man undrar vad det är. När man blir lite äldre kanske en kvinnlig arbetskamrat plötsligt ”blir konstig” medan andra kvinnor verkar oberörda. Mitt i livet blir ens fru plötsligt lättretad, sover sämre och svettas och man vet att det är dags för klimakteriet – men inte hur det är…

… skiljer sig inte så mycket från kvinnas

Precis som för männen är klimakteriet är något okänt för alla kvinnor tills dagen kommer. Man kan inte förbereda sig, man vet inte riktigt när det infaller och symtomen är högst individuell. Man vet inte hur man kommer att reagera, och man vet inte hur omgivningen kommer att ta det.

Så – kanske männens trevande svar i filmen egentligen gäller oss alla, tills den dagen kommer då klimakteriet blir verklighet för just dig.

KONTAKTA OSS OM DU HAR NÅGRA FRÅGOR OM BALANS PLUS!

Vi på Baltex är ansvariga för Balans Plus i Sverige. Vi är ett familjeföretag med 25 år i branschen, och tycker det är viktigt att arbeta med produkter som har en vetenskaplig förankring och forskning bakom sig. Vi är små, men sätter en stolthet i att vara kunniga om våra produkter. Har du t ex frågor om Balans Plus, så tveka inte att ringa direkt till vår produktchef, Stine Åséll. Du når henne direkt på telefon 08-640 05 95 (vardagar 09-17). Välkommen att ringa!


Ljusterögatan 14 116 42 STOCKHOLM
08 - 640 05 95
info@baltex.se

kontakta oss