Rödklöver - En traditionell medicinalväxt vid klimakteriebesvär

Fakta om klimakteriet

Rödklöver – en traditionell medicinalväxt vid klimakteriebesvär

(Trifolium pratense) är en välkänd medicinalväxt som växer över hela Sverige. I ”folkapoteket” har rödklöver används mot olika åkommor under långa tider.

Både för sina egenskaper, men också för det faktum att den är lätt att finna i hela Sverige. Rödklövern är en innehållsrik växt med vitamin B och C och viktiga mineraler som kalcium, krom, kalium, fosfor och magnesium. Rödklöver är också känt för att ha ett protein som lätt tas upp av kroppen. Likaså innehåller rödklöver ett växthormon (fytohormon) som är likt det östrogen som finns i människor. Faktum är att örten är välkänd just för sin förmåga att kunna reglera kroppen vid klimakteriebesvär. Det är klarlagt att intag av rödklöver i samband med övergångsåldern och klimakteriebesvär har förmågan att bibehålla välbefinnandet.

Pollen för energi och balans

Pollen är en mycket vanlig komponent i produkter mot klimakteriebesvär. Tekniken att utvinna det verksamma pollenet är en svensk upptäckt, och pollen har idag ett brett användningsområde inom egenvård. Viktiga egenskaper hos pollen i samband med klimakteriebesvär är förmågan att ge energi och stödja den mentala balansen.

  • Eliminerar allergenerna
  • Kan användas av pollenallergiker
  • Kliniskt dokumenterat
  • Samverkar med B-vitaminkomplexet
  • Främjar regleringen av hormonaktiviteten, d v s minskar obalansen

Även stöd för slemhinnorna

Ett väl sammansatt B-vitaminkomplex främjar en normal reglering av hormonaktiviteten (B6) och slemhinnornas normala funktion (B2, Niacin, Biotin). Pantotensyra, vitamin B6 och B12 bidrar till att minska trötthet och utmattning.

KONTAKTA OSS OM DU HAR NÅGRA FRÅGOR OM BALANS PLUS!

Vi på Baltex är ansvariga för Balans Plus i Sverige. Vi är ett familjeföretag med 25 år i branschen, och tycker det är viktigt att arbeta med produkter som har en vetenskaplig förankring och forskning bakom sig. Vi är små, men sätter en stolthet i att vara kunniga om våra produkter. Har du t ex frågor om Balans Plus, så tveka inte att ringa direkt till vår produktchef, Stine Åséll. Du når henne direkt på telefon 08-640 05 95 (vardagar 09-17). Välkommen att ringa!


Ljusterögatan 14 116 42 STOCKHOLM
08 - 640 05 95
info@baltex.se

kontakta oss