Varje kvinna påverkas individuellt

Fakta om klimakteriet

Varje kvinna påverkas individuellt

Övergångsåldern, som också kallas klimakteriet är något som drabbar alla kvinnor. När i livet den inträffar varierar, men de första hormonella förändringarna börjar redan i 40-årsåldern. Det är vanligtvis ingenting man känner av förrän flera år senare.

Övergångsåldern påverkar alla kvinnor

Rent medicinskt brukar man säga att det utgör den perioden då menstruationsperioden blir långsammare och mer oregelbunden för att till slut upphöra. Denna period kan variera ganska mycket i längd, från ett halvår ända upp till fem år. Under denna period sjunker östrogenhalten och obalansen mellan hormonerna orsakar en rad olika besvär. Bland de vanligaste hör värmevallningar, oro, humörförändringar och sömnsvårigheter. Efter den sista mensen stannar östrogenhalten i kroppen på en låg nivå, och menopausen inträffar. I Sverige har man gjort studier som visar att menopausen inträffar i genomsnitt vid 51 års ålder. Generellt sett har rökare en tidigare menopaus än icke-rökare.

Uppskattningsvis 600 000 svenska kvinnor har någon form av dagliga besvär med klimakteriet. De vanligaste besvären är svettningar och värmevallningar, men också humörsvängningar och problem med sömnen. Ungefär 30% väljer att behandla sig med östrogen, resten har väldigt lindriga besvär eller använder egenvårdsprodukter

KONTAKTA OSS OM DU HAR NÅGRA FRÅGOR OM BALANS PLUS!

Vi på Baltex är ansvariga för Balans Plus i Sverige. Vi är ett familjeföretag med 25 år i branschen, och tycker det är viktigt att arbeta med produkter som har en vetenskaplig förankring och forskning bakom sig. Vi är små, men sätter en stolthet i att vara kunniga om våra produkter. Har du t ex frågor om Balans Plus, så tveka inte att ringa direkt till vår produktchef, Stine Åséll. Du når henne direkt på telefon 08-640 05 95 (vardagar 09-17). Välkommen att ringa!


Ljusterögatan 14 116 42 STOCKHOLM
08 - 640 05 95
info@baltex.se

kontakta oss